Stress is nergens goed voor
Dat stress niet goed voor ons is, is al lang geen geheim meer. Het is nu ook effectief bewezen dat het hormoon adrenaline de oorzaak is van verschillende aandoeningen. Dit gaat van minder ernstig (grijs haar) tot ernstig (kanker). Het feit dat dit nu bewezen is, is alvast een goede stap in de richting van de ontwikkeling van medicijnen.

© commons.wikimedia.org

Wanneer je last hebt van een korte stressperiode, die wel erg intens is, kan het uiteraard niet zoveel kwaad. Het is pas wanneer je een langere stressperiode doormaakt, dat adrenaline schadelijk kan zijn.

Het experiment werd op muizen uitgevoerd en dit gedurende een aantal weken om de langetermijngevolgen te kunnen opmeten. Schade aan het DNA kan kanker veroorzaken, maar kan bijvoorbeeld ook een invloed hebben op de cellen die voor het pigment van onze haarkleur zorgen.

Professor Robert Lefkowitz ziet er alvast het positieve van in. Hij is ervan overtuigd dat er ooit een medicijn op de markt zal komen die de werking van adrenaline zal doen stoppen. Het is maar te hopen!Lees nog meer over:

Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *