Sombré: het nieuwe ombré
Ken je Ombré nog? De haarstijl was enkele jaren terug een waar fenomeen. Overgewaaid van de catwalks en overgenomen door celebrity’s wou plots iedereen wel deel zijn van de trend. De karakteristieke donkere wortels die zachtjesaan overgingen in een lichtere kleur: er viel niet aan te ontsnappen. Ook vandaag zie je nog heel wat beroemdheden ermee rondlopen. Dan denken we maar aan Drew barrymore en Blake Lively.

© Pixabay.com

Ombré hergeboren

We zijn er vrij zeker van dat Ombré nog wel enkele jaartjes mee zal gaan. Maar vraag het gerust aan Madonna en Lady Gaga: de sleutel tot succes is jezelf heruitvinden. Vandaar dat we vandaag te maken hebben met een hergeboren Ombré, een nieuw fenomeen genaamd Sombré dat voortborduurt op het pad dat zijn voorganger al voor zich uit stippelde.

Waar Ombré uitging van een hard contrast tussen de wortels en de haaruiteinden vertrekt Sombré van een subtielere look. De bedoeling is niet een visuele breuklijn te creëren in het haar van de drager maar om een haast onmerkbare kleurshift in datzelfde haar te bekomen. Sombré kan je dus volledig waarheidsgetrouw een zachtere en een stuk subtielere variant van Ombré noemen.

Het aanbrengen

Is dat dan geen balayage zie ik je denken? Wel nee. Bij Sombré neemt de haarkapper ook daadwerkelijk een andere kleur voor de haarwortels en de uiteinden. De echte truc is de donkere kleur voorzichtig en met vakmanschap door het haar te weven in steeds verminderende mate tot het oog er bijna geen acht meer opslaat. Het doel is echt het bereiken van een perfecte kleurenmix.

Aveda, producent en verdeler van haarproducten, is dan ook aan het voorspellen dat de vraag naar een Sombré in de komende maanden explosief zal toenemen. Het leuke aan Sombré is dan ook dat het even goed werkt voor elke mogelijke haarstijl zolang de kleur min of meer natuurlijk blijft. Iets wat bij Ombré af en toe wel een probleem was: niet elke kleur haar stond evengoed met het contrast.

Trendsetters

Zoals het bij iedere trend gaat kent ook Sombré zijn trendsetters die nu al met het kapsel rondlopen. Denk bijvoorbeel maar aan Kylie Jenner of Pretty Little Liars actrice Lucy Hale. Dat beiden ervoor gekozen hebben om helemaal Sombré te gaan bewijst overigens nog maar eens dat het kan werken voor zowel korte als lange lokken.

Nog voordelen

Bijkomend voordeel van de Sombré trend? Het zorgt voor de optische illusie dat je haar net dat beetje dikker is. De kleurenshift bespeelt ons zicht op subtiele wijze en geeft het signaal af dat de haaruiteinden er echt dik en glanzend uitzien. Vergelijk het een beetje met een Instagram filter voor je haar. Enkel heb je hier geen filter nodig voor het ideale effect te bekomen.Lees nog meer over:, ,

Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *