Een romantische look bekomen: how to
Je hoort soms wel eens spreken over een romantische look. Pastel kleuren, lichte zomerse jurken en bloemenmotieven zijn slechts enkele van de kenmerken van een romantische stijl. Recent zijn er ook weer wat ontwerpers zoals Michael Kors en Marcheesa die de stijl terug op de catwalk gebracht hebben. Dat allemaal terwijl beroemdheden zoals Taylor Swift en Zooey Deschanel de magazinecovers ermee sieren. Maar natuurlijk vraag je jezelf nu af hoe je er nu in slaagt zelf een romantische look te creëren. We leggen het graag even voor je uit in ons stappenplan.

©commons.wikimedia.org

1. Bloemen en jurkjes
Zomerse jurken, bloemenmotieven en zachte kleuren zijn altijd een constante geweest in de modeindustrie. Sterker zelfs, de stijl dateert terug tot begin negentiende eeuw en komt geregeld terug in de mode. Een must have in je kast dus.

2. De juiste merken
Elk merk komt in aanmerking voor een romantische look. Desondanks is het een feit dat de collecties van sommige merken zich een stuk beter lenen voor de look dan anderen. Wat moet je dus zeker het winkelwagentje in smijten? Poète, sommige collecties van Kling of Naf Naf en voor de rest? Vooral je eigen ding. Heel wat merken die beduidend lagere prijzen vragen hebben tegenwoordig ook wel wat leuks in het uitstalraam hangen.

3. Die leuke winkeltjes
Een goude tip om een romantische stijl te vinden is af te gaan op de kleinere winkels die niet bij een grote keten horen. Je kent ze wel. De typische leuke voorgevels met toffe pastelkleuren en een sprekend interieur. Wedden dat ze exact hebben wat je zoekt?

4. Kleur in het leven
Pastel en wit vallen te verkiezen boven elke andere kleur als je gaat voor een romantische stijl. Eventueel kan je ze wel combineren met een bescheiden opvallend element erbij verwerkt. Let hier wel mee op, het kan de look al even snel verpesten.

5. Het materiaal
Hoe lichter het materiaal hoe beter het zich leent voor de look die je wilt. Zo is kant ten zeerste aan te raden voor die perfecte romantische look.

6. Het haar
Waar de kleren de man maken maakt het haar misschien wel de vrouw. Een echte romantische look is pas af als het kapsel meedoet. Kies hierbij voor een nonchalante stijl. Een inderhaast gemaakte vlecht, een lage of een hoge knot, een paardenstaart richting de zijkanten of gewoon lekker golvend haar: zolang je er maar niet te veel werk in stopt.

7. Accessoires
Voor het geheel compleet te maken schaf je jezelf een leuke haarband of diadeem aan. Iets met een bloemenpatroon zou excellent zijn.

8. Make-up
Probeer zo min mogelijk make-up te gebruiken bij een romantische look. Kan je het toch niet vermijden? Kies dan voor een zo natuurlijk mogelijk ogende stijl.

Zo. Nu je weet hoe eraan te beginnen is het tijd om helemaal te gaan voor die romantische look. Hou de tips in het achterhoofd en je kunt echt niet meer mis gaan.Lees nog meer over:

Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *