Rainbow Dash: de loyale blauwgekleurde pegasus
Rainbow Dash is een fictief figuur, bekend uit de tv serie My little pony – Vriendschap is betoverend. Ze is een blauwgekleurde pegasus, met manen en een staart in de kleuren van de regenboog.

Rainbow Dash
@ Hasbro
  • Rainbow Dash is een dappere, sportieve pony. Ze is erg trots en wil graag winnen, vooral in vliegwedstrijden, waarin ze kan laten zien hoe snel ze is. Omdat ze ervan overtuigd is dat ze de beste is komt ze soms over als arrogant. Ze is niet goed in het verbergen van haar gevoelens als ze geïrriteerd raakt door andere pony’s, waardoor ze ongevoelig kan lijken.
  • Ze woont net als de andere pony’s in Ponyville, een stadje in Equestria. Dit is de wereld waar alle magische wezens uit de My Little Pony series zich bevinden. Ze heeft ook een huisdier, een schildpad genaamd Tank. Deze woont met haar in haar huis, het Cloudominium, dat zich in een groep wolken bevindt. Haar huis wordt in de serie amper getoond, omdat Rainbow Dash een druk karakter is dat niet veel stil zit.
  • In Ponyville heeft Rainbow Dash haar eigen taak: het regelen van het weer en het opruimen van de hemel. Dit doet ze door de wolken weg te halen samen met het weerteam van Ponyville. Toch zou ze liever bij een ander team horen: ze droomt ervan om lid te mogen worden van de Wonderbolts. Dit is een vliegstuntteam dat bekend is bij iedereen in Equestria.
  • Rainbow Dash is de enige pony in de serie die de ‘Sonische Regenboog’ foutloos kan uitvoeren. Dit is een acrobatische stunt waarbij ze, door heel snel te vliegen, eerst een regenboogring creëert in de lucht, waarna een regenboogsliert ontstaat die ze met zich mee sleept. Zo kan ze de hemel vullen met regenbogen.
  • In de serie is ieder karakter ontworpen rondom een aspect van vriendschap: eerlijkheid, vreugde, loyaliteit, vriendelijkheid en vrijgevigheid. Deze vijf elementen vormen samen een zesde element, magie. De elementen worden ook wel elementen der harmonie genoemd. Het was erg moeilijk om Rainbow Dash een passend element toe te schrijven door haar karakter, dat meestal niet als erg positief wordt beschreven. Uiteindelijk is gekozen voor het element loyaliteit, omdat dit de positieve eigenschappen die ze wel heeft het best naar buiten brengt.

De Nederlandse stem van Rainbow Dash wordt in My little pony – Vriendschap is betoverend ingesproken door Iris van Kempen en Karina Mertens. In de originele versie van de serie wordt deze ingesproken door Ashleigh Ball.Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *