De perfecte jurk voor je lichaamstype: hoe kies je die?
Iedere vrouw was ooit een meisje en welk meisje droomde er nu niet van geweldige feesten om rond te kunnen dansen in een prachtige baljurk? Een bal is natuurlijk ook pas een echt bal als de jurk van de avond de perfectie zelve is. En wat is dan de perfecte jurk? Dat hangt af van je lichaamstype natuurlijk. Niet alle vrouwen hebben immers hetzelfde lichaamstype en dat zal in grote mate bepalen hoe een jurk eruit ziet. Gelukkig zijn we hier om de perfecte jurk voor je lichaamstype te vinden.

© Pexels.com

De appelvorm
De appelvorm is een type figuur met een wijdere taille en buste dan heupen. De beste jurk voor dit lichaamstype is dan ook ongetwijfeld eentje die zoveel mogelijk die taille versterkt. Hoe doe je dit dan? Door een jurk te kiezen met een V-uitsnijding die de blik richting de taille trekt en die vanaf je heupen naar een bredere vorm gaat. Kies het beste voor een monochroom patroon al zijn enkele details niet per uitgesloten. Om de balans in je figuur te behouden is het ook een goed idee om te gaan voor een jurk tot minstens de knieën.

De peervorm
De peervorm is een lichaamstype met bredere heupen en dijen terwijl de buste en de taille slanker te noemen valt. Het doel hier is dan ook vanzelfsprekend de breedte van de heupen te verbergen om je lichaam in balans te brengen. Dit doe je door de aandacht naar de buste te verschuiven. Strapless jurken zijn hier ideaal voor. Zoek naar jurken die tot net boven de knie gaan of net de andere kant uit: die helemaal tot op de grond geraken. Gestreepte jurken vallen dan weer zeker te vermijden.

De aardbeivorm
De aardbeivorm heeft een grotere buste dan de taille en de heupen. Vanzelfsprekend moet je hier dan ook proberen de aandacht weg van je schouders te trekken. Vermijd dan ook decolleté en jurken met smalle bandjes. De beste manier om de aandacht weg te halen van je bovenstuk is natuurlijk te gaan voor een druk volume en uiterlijk richting het onderste van de jurk. Vermijd overigens ook kettingen!

De zandloper
Een zandloperfiguur spreekt voor zich. Een slanke taille met bredere heupen en buste. Een zeemeermin jurk is perfect voor dit figuur net als jurken die lekker aanspannen. Dit is immers een figuur om echt jaloers op te zijn: gebruik het dan ook!

De rechthoek
Ook dit spreekt voor zich: alles is ongeveer even breed. Natuurlijk betekent dit dat de illusie gemaakt moet worden dat dit niet is. Ga dan ook voor jurken met een print en veel volume. Felle kleuren en riemen zorgen voor de rest!

Hoe zie je er groter uit?
Om de illusie te wekken dat je groter bent dan je bent ga je het beste op zoek naar jurken met een hoog middel. Vermijd drukke prints en ga voor egale kleuren en bovendien: geen jurken tot net onder de knie! Boven de knie of het volledige been.

Slanker lijken in je jurk
Slanker lijken in een jurk kan bereikt worden door te gaan voor donkere kleuren. Vermijd ook horizontale lijnen en grote prints. Maar de beste tip? Draag je jurk met vertrouwen!

 Lees nog meer over:,

Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *