Moedervlekken camoufleren met make-up
Moedervlekken groeien op de huid en hebben meestal een donkerdere kleur die varieert van roze tot bijna zwart. Ze kunnen plat op de huid liggen of een flinke uitstulping vormen en eventueel voorzien zijn van de nodige haartjes. Ze kunnen overal op je lichaam voorkomen en hoewel sommigen van hen als aantrekkelijk worden gezien, een van de zeven schoonheden zelfs, kunnen anderen precies het tegenovergestelde zijn. Misschien heb jij ook wel zo’n moedervlek die je in de weg zit: dan is dit artikel je op de huid geschreven. Hierin lees je hoe je een moedervlek gemakkelijk met make-up kunt camoufleren door een aantal simpele stappen te volgen.

© Pixabay.com

Een van de meest beoefende en beproefde manieren om plekjes die je wilt verstoppen te camoufleren is het gebruik van een concealer. Deze zijn in verschillende tinten verkrijgbaar, afhankelijk van de kleur van de vlekjes die je wilt verbergen en je huidkleur. Kies je voor de juiste kleur stick of vloeistof, dan kunnen deze plekjes helemaal aan het zicht worden onttrokken. Breng de concealer ook op de juiste manier aan: met je vingertoppen lichtjes op de huid kloppend of wanneer je daar de voorkeur aan geeft met een speciale make-upkwast. Om bruine moedervlekken te verbergen kun je het best een oranje of zalmkleurige concealer gevolgd door een beige variant aanbrengen. Om rozige moedervlekken te verbergen kun je het beste eerst een concealer in een gele tint gebruiken en daarna een beige.

Heb je geen concealer of ben je niet overtuigd, dan kun je moedervlekken ook met je dagelijkse foundation proberen te camoufleren. In dit geval is een vloeibare foundation die perfect aansluit op je teint de beste optie. Breng deze aan op de moedervlek, waarna je er een beetje lichte poeder en wat talkpoeder over aanbrengt. Deze tip wordt ook vaak toegepast bij rimpels en andere oneffenheden in het gezicht.

Er zijn vrouwen die meer dan één moedervlek in hun gezicht hebben. Zij willen misschien niet al deze moedervlekken verbergen, omdat ze enkele van hen aantrekkelijk en sexy vinden. Denk jij er net zo over en wil je een enkele moedervlek op je gezicht zichtbaar laten, dan is het belangrijk dat je deze tip goed doorleest. Breng je dagelijkse make-up aan en maak daarna een oorstaafje nat met wat water. Druk hiermee lichtjes op de moedervlek die je wilt benadrukken. Hierdoor zal alleen deze moedervlek te zien zijn en anderen zullen zo verborgen blijven.

Om een moedervlek op lastige plekken van het lichaam te verbergen is het raadzaam om poeders met mineralen te verkiezen boven vloeibare foundation. Ze zullen minder opvallend zijn en deze poeders zorgen voor een betere fixatie en duur, waardoor je de moedervlek gedurende langere tijd kunt camoufleren.

Er zijn depigmentatiecrèmes verkrijgbaar die de kleur van je moedervlekken lichter maken waardoor je huid er nog meer effen uitziet. Deze crèmes moeten ’s nachts aangebracht worden zodat ze goed kunnen inwerken en het is verstandig een dermatoloog te raadplegen alvorens dit soort lotions te gebruiken.

Hoewel deze tips je helpen een moedervlek te verbloemen, zullen ze deze niet verwijderen. Onthoud te allen tijde hoe belangrijk het is dat je alert blijft op het veranderen van de kleur of vorm van je moedervlekken en ga bij een dermatoloog langs wanneer zoiets zich voordoet.Lees nog meer over:, , ,

Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *