Kleding- en make-uptips voor de vrouw van 50-plus
Een goede uiterlijke verzorging draagt bij aan het zelfvertrouwen van een vrouw. Denk hierbij aan goedpassende kleding en make-up die bij je huidtype past. Dit geldt voor vrouwen van elke leeftijd. Toch is er een verschil tussen kledingstijl en make-up bij een jonge meid van 20 en een vrouw die de grens van 50 jaar gepasseerd is, om zo goed mogelijk voor de dag te komen. Wat kun je als vrouw van boven de 50 doen om er verzorgd en stijlvol uit te zien?

© Pexels.com

Stijlvol in plaats van trendy
Dit zegt niet dat je alle trends aan je voorbij moet laten gaan. Let er echter wel op dat je voor kleding kiest dat bij je leeftijd past. Minirokjes, knielaarzen en visnetpanty’s zijn meer iets voor jonge meiden. Door je te jeugdig te kleden, lijk je doorgaans ouder en dat is waarschijnlijk precies het tegenovergestelde van wat je wilt bereiken. Je mag best sexy zijn, maar doe dit niet meer door middel van naveltruitjes.

Kies voor passende kleding
Dit lijkt voor zich te spreken, maar er zijn talloze vrouwen die hier de mist mee in gaan. Kleding die eigenlijk net iets te strak zit van het goede, accentueert juist de minpunten van je lichaam. De vetrolletjes die je vroeger wellicht niet had, worden op deze manier benadrukt. Een kledingstuk dat te strak zit om de benen kan je niet zo strakke bovenbenen accentueren en een blouse waarvan de knopen open gaan staan is ook geen elegant gezicht.

Foundation voor een egalere huid
Wanneer je wat ouder wordt, verliest de huid aan elasticiteit en is deze niet meer zo glad en egaal als vroeger. Om ouderdoms- of pigmentvlekjes te verdoezelen, kun je gebruik maken van een foundation. Kies wel voor een product dat bij jouw huidtype en huidskleur past. Anders kan de foundation vlekkerig worden of wordt het kleurcontrast met de rest van je lichaam te groot. Je kunt je, als je twijfelt, hierover laten adviseren door een winkelmedewerker van een cosmeticashop. Voor het mooiste resultaat kun je de huid van je gezicht scrubben, zodat je dode huidcellen en oppervlakkige oneffenheden verwijdert.

Beperk het aantal rimpels in je gezicht
Bij ouder worden, hoort het krijgen rimpels. Dit is (helaas) niet te voorkomen. Wat je wel kunt doen is door een goede huidverzorging het aantal rimpels beperken. Zorg dat de huid soepel blijft door enkele keren per dag een goede, vocht inbrengende crème te gebruiken. Neem ook de tijd, wanneer je foundation of andere make-up hebt gebruikt, om deze voordat je gaat slapen te verwijderen met een reinigende tonic.

Kies een kapsel dat bij je past
Vanaf het veertigste levensjaar wordt het haar van vrouwen wat dunner. Wanneer je langer haar op een lengte hebt, kan dit er sluik en onverzorgd uitzien. Wanneer je laagjes in je haren laat aanbrengen, dan lijkt het of het haar meer volume heeft. Vrouwen die grijze haren hebben en graag hun haar willen verven, kiezen het best voor een zachte, natuurlijk ogende kleur. Bespreek met je kapper welke tint het mooist bij je zal staan.Lees nog meer over:

Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *