Hoeveel paar schoenen heeft een vrouw?
Een Brits onderzoek kwam tot de conclusie dat een vrouw gemiddeld 39 paar schoenen heeft. Het is niet nieuw dat vrouwen graag eens een paar nieuwe schoenen kopen, maar dit was toch een opmerkelijk resultaat.

© Pexels.com

Bij de 1545 Britse ondervraagden bleek dat een kwart hiervan meer dan 50 paar schoenen in de kast heeft staan. Velen willen ook schoenen met hoge hakken. Hoe hoger, hoe beter. Uiteraard zijn hoge hakken niet altijd goed voor de gezondheid en daar kan maar liefst 86 procent van deze dames over meespreken. Bovendien bekennen ze ook dat ze hakken blijven dragen, hoe pijnlijk het soms ook is. Wie mooi wil zijn, moet lijden?

Zeer weinig vrouwen verkiezen platte schoenen. De reden waarom vrouwen kiezen voor stiletto’s is, omdat ze zich zo veel vrouwelijker voelen. Ze willen voor een prachtig paar graag ook veel geld betalen. Heb je zelf vrij veel schoenen die je maar niet kan weggooien? Maak een selectie, maar houd deze zeker bij:

  • Schoenen die passen bij een zwarte jurk. Elke vrouw heeft immers minstens een zwart kleedje. De beste schoen hiervoor is een pump met een lage hak.
  • Neutrale schoenen. Zwarte pumps zijn niet altijd geschikt, dus houd alvast een paar beige of grijze schoentjes bij. Liefst geen wit!
  • Platte schoenen kan je ook altijd gebruiken. Vergeet niet dat ballerina’s zeer stijlvol kunnen zijn.
  • Schoenen met hoge hakken. Torenhoge hakken hoeven natuurlijk niet bij elke schoen, maar een gewaagd paar mag zeker in je collectie blijven.
  • Enkellaarsjes en hogere botjes. Zo heb je altijd de keuze.


Lees nog meer over:

Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *