Hoe weet je of je nog verliefd bent?
Verliefd worden lijkt eigenlijk behoorlijk op cocaïne gebruiken. In beide gevallen komt er dopamine aan te pas, krijg je een betere stemming, heb je meer zin in seks en maak je snel keuzes. Je merkt dus dat verliefd worden een grote impact heeft op ons en dus net zo heftig kan zijn als het gebruik van cocaïne. De vraag is echter: wat gebeurt er als je je niet meer verliefd voelt? Ben je nog wel verliefd?

© Pexels.com

Mijn vriendje en ik gebruikten het L woord een jaar geleden voor het eerst, en toen ik zei dat ik ook van hem hield, meende ik dat en voelde ik het ook. Ik denk dat ik nog steeds verliefd ben, maar twijfel ook omdat ik ervan overtuigd ben dat de ware liefde vinden volgens een bepaalde manier moet gaan.

Hoe hoort liefde te zijn?
Hoort liefde zo te voelen? Zo voor altijd? Een constant gevoel van dat zieke gevoel van liefde en dat adrenalinegevoel dat je krijgt tijdens het zoenen? Als je daarnaar kijkt, ben ik misschien niet meer verliefd. Het gevoel van comfortabel zijn dat ik ooit voelde nadat ik een relatie had, is veranderd in rusteloosheid. Tijdens het drinken van een wijntje met mijn kamergenoot, kreeg ik door dat een gebroken hart een fetisj voor me was. Dit is heel makkelijk als je zelf nooit een relatie hebt gehad terwijl je vrienden wel uit elkaar gaan met hun partner. Mensen leren belangrijke dingen van een kapotte relatie. Dingen die ik nooit heb geleerd omdat ik daar nooit de kans voor heb gehad. Ik werd zelfs een beetje jaloers als mensen begonnen te praten over hun ex, want zij konden nu beginnen aan een nieuw avontuur, hoe ziek is dat? Ik weet dat dit misschien gestoord klinkt, maar ik voel me zelfs een beetje buitengesloten. Ik heb van die momenten dat ik mezelf voor me zie als een muzikant en ik me afvraag waarover ik een liedje zou schrijven. Ongeveer 90% van de liedjes gaan over liefde, en meer dan de helft daarvan over het uit elkaar gaan tussen stellen, dus ik zou niks kunnen schrijven.

Overtuigd
In het kort: ik ben er ongeveer van overtuigd dat ik niet zal weten hoe liefde echt voelt tenzij ik een paar partners gehad heb, dus hoe gek is het om nu te denken dat ik verliefd ben? We hadden nooit ruzie en zorgden er altijd voor dat dingen werden uitgepraat. Mijn vriendje is slim, succesvol en ook nog heel erg schattig. Hij laat me lachen, zorgt heel goed voor me en dat in tegenstelling tot veel van mijn gewone vrienden. Ik kan echt zeggen dat mijn vriendje een goede jongen is. We gingen samenwonen en hij wist nu dat ik nog maagd was. Ik kan mijn leven me nu niet meer voorstellen zonder hem. Als hij zei dat hij een weekje weg moest, had ik meteen al het gevoel dat ik hem direct zou missen.

Geluk
Ik heb geluk. Ik heb geluk dat ik nog nooit heb gevoeld hoe het is om uit elkaar te gaan en ik heb geluk dat mijn eerste relatie een hele gelukkige is. Liefde die zo lang duurt hoeft ook niet te voelen als cocaïne en er hoeft geen vuurwerk af te gaan in mijn hoofd elke keer dat ik hem zie.Lees nog meer over:, ,
2 Reacties

Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *