Hoe plan je een huwelijk in 12 maanden




Je gaat trouwen, gefeliciteerd! In 12 maanden organiseer je zelf de perfecte bruiloft.

© Pixabay.com

12 maanden
Neem belangrijke beslissingen. Ga je voor traditioneel of modern? Formeel diner of ontspannen etentje? Kant of zijde? Zeezicht of platteland? Iedereen of alleen speciale gasten? Vakantie of thuis? Winterfestival of zomerfeest?

11 maanden
Zoek een geschikte locatie, bezoek deze het liefst in dezelfde periode of tijd van het jaar als de bruiloft plaats zal vinden. Ga hiervoor vooral op je gevoel af, voelt het goed dan is het de juiste locatie. Heb je een beperkt budget, kies dan een locatie die al gedecoreerd is.

10 maanden
Het is nu tijd om je trouwjurk uit te zoeken. Neem hiervoor je moeder of beste vriendin mee, maar alleen als ze je echt kennen en weten wat jij mooi vind. Wees niet bang dat de jurk te is. Voor deze ene keer mag dat! Ga in ieder geval niet op een extreem dieet, maar koop een passende jurk. Je zit er niet op te wachten dat je jurk op het laatst of te klein of juist te groot is. Hou er in ieder geval rekening mee dat je nog 3-6 keer terug moet komen voor aanpassingen.

9 maanden
Bepaal je budget. Het meeste gaat zitten in de locatie, catering, bloemen en jurk. Maar denk ook aan de fotograaf, kleding van bruidmeisjes/jonkers, uitnodigingen, decor, taart en presentjes voor de gasten.

8 maanden
Nu is het tijd om te bestellen wat op maat gemaakt moet worden. Uitnodigingen, presentjes, etc. Denk hierbij aan je budget.

7 maanden
Plan en boek je huwelijksreis. Regel ook de kleding voor de bruidsmeisjes en jonkers. Gebruik hierbij dezelfde stijl als jouw bruidsjurk en kies bijpassende kleuren.

6 maanden
Bijna alles is inmiddels geregeld, nu is het tijd om aan je uiterlijk te werken. Ga naar de sportschool en schoonheidsspecialiste.

5 maanden
Maak een lijst met daarop de geschenken die jij wenst te ontvangen. Zet zowel dure als goedkope producten op je lijstje.

4 maanden
Bestel nu de bruidstaart, boek je vervoer.

3 maanden
Bestel nu de ringen! Boek de kapster en visagiste. Test kapsels en make up.

2 maanden
Verstuur de uitnodigingen!

1 maand
Bedenk een tafelschikking en laat de cateraar weten hoeveel gasten je verwacht.

3 weken
Ga in ondertrouw, zowel bij kerk als burgerlijk huwelijk is ondertrouw gebruikelijk.

2 weken
Regel alles voor je huwelijksreis. Dat wil zeggen paspoorten, geld, tickets en als je er zin in hebt kun je ook vast de koffer inpakken.

1 week
Bevestig nog even alle afspraken voor de bruiloft. Zorg dat alles wat afgehaald moet worden zo snel mogelijk gebeurt (ringen, kleding, decor etc.)

1 dag
Haal de jurk uit de beschermende hoes en hang hem op de badkamer op. Ontspan! Neem een warme douche, de stoom zorgt er voor dat eventuele kreukels glad wegtrekken. Alles is al geregeld, doe dus lekker rustig aan vandaag.



Lees nog meer over:,
Een reactie

Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *