Hoe hang je iets aan de muur?
Iets aan de muur ophangen kan wat moeilijker uitdraaien dan het soms lijkt. Met handige tips kan je dit natuurlijk zeer snel onder de knie krijgen.

© pexels.com

Voorbereiding
Met hamers en spijkers kan je aan de slag voor zachte muurwanden. Denk hierbij aan houten wanden, gipswanden of holle scheidingswanden. Oefen alvast op een balkje alvorens je aan het echte werk begint.

Aan de slag
Een klauwhamer is de beste tool hiervoor. Kromgeslagen spijkers zijn er met deze hamer zo weer uit. Wees er maar zeker van, ook jij zal af en toe wel eens met kromme spijkers opgescheept zitten. Om spijkers terug uit de muur te halen, moet je altijd de spijker goed schikken in de V van de klauw. Door een klein beetje te kantelen haal je het er zo uit.

Als je vreest voor je vingers tijdens het kloppen, kan je de spijker met een tang vasthouden. Geef er zachte tikjes op en laat nadien de tang los. De spijker zal er zo reeds voldoende in de muur zitten om verder met je handen te kunnen werken.

Opgelet
Zijn de muren wat harder, dan is het nodig eerst een gaatje te boren alvorens je iets ophangt. De muur is immers te hard om er met een hamer een spijker in te kloppen. De beste boormachine voor dergelijke klusjes is een klopboor of een boorhamer. Je hoeft hierbij helemaal niet hard op de machine te duwen, de boor baant zich immers moeiteloos een weg in de muur!Lees nog meer over:,

Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *