Een negatief zelfbeeld hebben
Iedereen kampt wel eens met onzekerheidsgevoel. Je staat ’s morgens op en je durft amper in de spiegel te kijken, komt het je bekend voor? Hier zijn enkele tips die je beter in je vel doen voelen:

© Pexels.com
  • Je hebt misschien niet het ‘perfecte’ lichaam – wat dat ook mag wezen -, maar het is belangrijk dat je bewust bent van dat lichaam. Neem eens een blad papier en teken eens hoe je denkt dat je eruit ziet (met alles erop en eraan!). Laat dit nadien aan iemand zien die je goed kent en vraag hem of haar om dit ook eens te doen. Vergelijk de resultaten en je zal zien dat het helemaal niet zo erg is als het soms lijkt!
  • Steeds negatief over jezelf denken heeft echt geen goed effect. Probeer je niet te focussen op je ‘minpuntjes’, maar doe het net andersom. Denk aan je mooie handen, je leuke neus, je witte tanden… Dit knapt ongetwijfeld je zelfbeeld op!
  • Als je voor de spiegel staat, dan STA je ook meestal voor de spiegel. Probeer eens iets anders en spring of dans eens. Zo zie je jezelf immers nooit en dat kan je een positieve boost geven. Gooi die benen los!

En? Krijg je al een wat positiever zelfbeeld?Lees nog meer over:

Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *