Een mooiere knot dankzij een simpele vlecht: tutorial
Dien je jouw haar voor je werk omhoog te dragen, dan kan deze simpele vlecht-tutorial je helpen om je kapsel nog eleganter te maken.

© pxhere.com

Elke dag hetzelfde kapsel naar werk gaat vervelen. En als je haar elke dag opgestoken moet zijn, dan komen velen van ons niet verder dan een of twee kapsels per werkweek. Met een beetje creativiteit kun je een hoop doen met opgestoken haren en deze tutorial kan je daarbij helpen. Een perfecte oplossing voor tijdens een zogenaamde ‘bad hair day’.

Waarom zou je een eenvoudige knot niet net wat meer uitstraling geven door er een simpele vlecht omheen te draaien? Het kost je misschien een minuutje extra, maar het eindresultaat mag er zijn.

Dit heb je nodig:

  • haarspeldjes
  • 2 haarelastieken (optioneel)
  • Stap voor stap tutorial

Stappen:

  1. Houd een streng haar aan de voorkant van je hoofd apart voor een vlecht. Dit kan een dikke of dunne streng zijn en het afgescheiden stuk mag helemaal van boven naar je slaap lopen.
  2. Maak een lage knot in je nek. Je kunt hiervoor eerst een staart maken en deze met een elastiek vastmaken, of je kunt je haar direct tot een knot draaien en deze met haarspeldjes vastzetten.
  3. De pluk aan de voorkant verdeel je nu in drie strengen haar die ongeveer even dik zijn. Maak vervolgens een vlecht van deze strengen. Dit doe je door de rechterpluk over de middelste te leggen, vervolgens de linkerpluk over de middelste, en zo verder tot je bij het einde komt.
  4. Maak je vlecht breder en platter. Dit doe je door zachtjes aan de zijkanten van de om elkaar gevlochten plukken haar te trekken. Daarna kun je jouw vlecht eventueel vastzetten met een klein elastiekje.
  5. Wikkel de vlecht om de knot heen. Krul hem rond de knot en pin hem vast met haarspelden. Zet eventuele losse eindjes vast en je gevlochten haarstijl is helemaal af!

Tips om de look te stylen

Hoe groter de pluk haar aan de voorkant, des te breder je vlecht zal worden. Onthoudt dat je de vlecht wat losser maakt door aan de zijkanten te trekken, zeker bij dunner haar is dit heel belangrijk. Het zal je haar aanzienlijk dikker doen lijken. Voor een grotere knot kun je een haardonut gebruiken. Heb je fijn haar, dan biedt deze truc uitkomst voor een mooie volle knot. Heb je pluizig of springerig haar, dan kun je het beste haarspray gebruiken om je haren beter op hun plaats te houden. Dit helpt ook bij babyhaar. Succes met je gevlochten knot en hopelijk heb je nog lang plezier van dit kapsel, op werk of in je vrije tijd.Lees nog meer over:,

Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *