Bouwmaterialen kopen als particulier
Wanneer je je huis gaat verbouwen of opknappen, kan dat een hele klus zijn. Wat is er precies nodig aan materiaal en hoe is het project het beste aan te pakken? Natuurlijk is niet iedere klus geschikt voor iedereen, soms heb je een professional nodig. Maar in veel gevallen kun je zelf veel voor elkaar krijgen. Met de juiste materialen en goed advies kom je al een heel eind. In dit artikel lees je waar je als particulier gemakkelijk aan bouwmaterialen kunt geraken en welke professionele materialen er zoal in de winkel te vinden zijn.

Bouwen
© Pixabay.com

Waarom bouwmateriaal kopen in een doe-het-zelfzaak?
In doe-het-zelfzaken kun je terecht voor allerlei soorten professioneel bouwmateriaal. Wanneer je langs gaat ter oriëntatie voor je bouwproject, kun je direct rekenen op goed advies. In de winkels werken namelijk verschillende bouwexperts die alles weten en kunnen adviseren over de juiste manier van aanpak. Je kunt dus rekenen op advies op maat, waardoor je een stuk zelfverzekerder aan de slag kunt gaan. Voor ieder soort bouwproject zijn er ideeën te vinden. Bouwmaterialen kopen is dus heel gemakkelijk. Je kunt er bijvoorbeeld volledig naar jouw smaak een dakbedekking samenstellen of materiaal kopen om op de beste manier je dak te isoleren. Naast dit alles kun je bij winkels zoals GAMMA ook rekenen op verschillende kortingen. Als je isolatie nodig hebt, krijg je bijvoorbeeld 3+1 gratis op alle Isover isolatie. Reken verder op 25% korting bij aankoop vanaf 100 euro aan Gyproc accessoires en 20% korting op alle Altrex Double Decker trapladders.

Dakbedekking
Bij dakbedekking komt meer kijken dan alleen het uitzoeken van de juiste dakpannen of tegels. Dakafdichting is bijvoorbeeld ook heel belangrijk om je dak waterdicht te maken. Daarnaast moet je denken aan het kiezen van de juiste afwatering en dakgoten, zodat overtollig water bij regen gemakkelijk afgevoerd kan worden. Wanneer je liever kiest voor professionele plaatsing van je dak, dan kun je gebruik maken van de GAMMA dakwerkenservice. Deze service zorgt voor alles, van de levering tot het goed afwerken van de dakgoot. De vakmannen werken met de beste merken.

Huis bouwen
© Pixabay.com

Dakramen
Wanneer je extra licht in je slaapkamer of op zolder wilt creëren, is de beste optie te kiezen voor een dakraam. Je hebt de keuze uit verschillende soorten en maten. Ga bijvoorbeeld voor elektrische dakramen van het merk Velux of voor exemplaren van betaalbare merken zoals Fakro en Optilight. Wanneer je dakraam eenmaal is uitgekozen, heb je ook gordijnen en andere accessoires nodig. Kies voor een verduisterend of juist lichtdoorlatend gordijn.

Isolatie
Een milieuvriendelijk en energiezuinig huis heeft goede isolatie nodig. Dit hoeft niet altijd duur te zijn. Een voorbeeld van goedkope isolatie is de EPS isolatie. Dit heeft verschillende voordelen. Zo is dit soort isolatie zeer sterk, ongevoelig voor vocht en geschikt voor het isoleren van vloeren die een vloerverwarming hebben. Daarnaast is het zeer budgetvriendelijk wanneer je er grote oppervlaktes van koopt. Andere soorten isolatie zijn dakisolatie, gevelisolatie en muurisolatie. Kijk vooral uit naar isolatiematerialen die onbrandbaar zijn. Wel zo fijn voor de veiligheid. Laat je in de winkel adviseren voor meest geschikte optie voor jouw huis.

Trappen
Ook trappen zijn een belangrijk onderdeel in huis. In veel doe-het-zelfzaken kun je deze ook helemaal naar jouw smaak samenstellen. Denk bijvoorbeeld aan een eiken trap of antisliptreden wanneer veiligheid op nummer één staat. Ook kun je materiaal uitzoeken om je trap opnieuw te bekleden of te verven.Lees nog meer over:, ,
Een reactie

Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *