7 gemakkelijke haarstijlen voor nat haar
De deur uitgaan met nat haar is niet aan te raden, maar soms kan het echt niet anders. In dat geval zijn er een aantal haarstijlen die gemakkelijk en snel zijn en waarvoor u zeker geen expert hoeft te zijn. Hiermee ziet uw haar er toch geweldig uit.

© Flickr.com

Lage knotjes
Voor de lage knotjes heeft u bobby pins, oftewel schuifspeldjes nodig. Als eerste moet het haar naar achteren worden gekamd en in drie delen worden gescheiden. Deze moeten allemaal evenveel haar bevatten. Draai het middelste deel naar beneden toe en draai het vervolgens in een knot. Deze kunt u vervolgens vastzetten met een schuifspeldje. Doe precies hetzelfde met de rechter pluk. Deze knot komt gewoon naast de andere. Om ze nog wat beter aan elkaar vast te maken, kunt u een speldje door beide knotjes doen. Doe ten slotte weer hetzelfde met het linkerdeel en maak deze vast op dezelfde hoogte.

Driedelige knot
Zet het bovenste deel van het haar vast op het hoofd en verdeel vervolgens het onderste deel van het haar in drie delen. Het bovenste deel heeft u nog niet direct nodig. Draai vervolgens het linkerdeel dat u los heeft in een losse knot en doe vervolgens precies hetzelfde met het rechterdeel. Zet het vast met schuifspelden. Haal nu het bovenste deel van het haar los en ga er met de vingers doorheen zodat het niet plat op het hoofd zit. Maak ook hiervan een losse knot en zet deze net boven de andere twee knotten. Klaar!

Hoge staart
Hiervoor heeft u een sterk elastiekje nodig om aan de slag te gaan. Pak het haar vast en houd het in een hoge staart vast. Pak vervolgens een kam om het haar strak te kammen zodat er geen sprake is van bobbels. Hierna kan de hand nog worden gebruikt om het haar nog gladder te maken. De warmte van de hand zorgt ervoor dat het haar ook niet gaat pluizen. Doe het haar vervolgens in een sterk elastiekje en klaar!

Lage knot
Kam of borstel het haar strak naar achter en doe het vervolgens in een lage staart. Draai vervolgens de staart en draai het vervolgens in een knot. Hierna kan de knot worden vastgemaakt met schuifspeldjes. Als het haar nog niet perfect glad is, kunt u nog voorzichtig het haar naar achteren kammen en stoppen bij de knot. Dit kunt u ook doen met de hand.

Vissengraatvlecht
Doe het haar in een hoge staart volgens bovenstaande instructies. Vervolgens moet u de staart in twee delen splitsen waarbij u elke pluk in een hand houdt. Zorg ervoor dat ze gescheiden blijven tijdens het vlechten. Pak een klein plukje van de linkerkant en doe deze bij de rechterpluk. Vervolgens pakt u een klein plukje van de rechterkant die u bij de linkerkant doet. Ga hiermee door tot het niet meer mogelijk is om nog haar te pakken. Voor een wat rommeliger effect kunt u wanneer u klaar bent een beetje de vlecht uit elkaar trekken. Doe dit niet te hard, anders gaat de vlecht helemaal uit elkaar.

Vissengraatknot
Maak de vlecht zoals hierboven gezegd is om er hierna een knot van te maken. De staart moet goed strak zijn en de vlecht kan het beste een beetje los gemaakt zijn. Hierna kunt u de staart in de vorm van een knot maken. Het is het meest makkelijk om deze vast te maken met schuifspeldjes.

Vlecht
Pak aan de bovenkant een deel van het haar waarmee u de vlecht gaat beginnen. Begin een beetje aan de linkerkant om vervolgens naar rechts toe te vlechten. Er wordt steeds weer een nieuw plukje haar gepakt om mee te vlechten. Zorg ervoor dat de vlecht van het gezicht af gaat. Wanneer het oor gepasseerd is, combineer dan de vlecht met de rest van het haar om er een staart van te maken. Maak van de staart een simpele knot en maak deze zo rommelig als u zelf wilt.Lees nog meer over:, , ,
Een reactie

Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *