7 dingen die je moet weten over Transformers Bumblebee
Bumblebee is een karakter uit de Transformers franchise. Hij is een zwart met geel gekleurde robot, afkomstig van de planeet Cybertron.

Transformers Bumblebee
@ Hasbro

 

  • De Transformers zijn robots die zich allemaal kunnen transformeren in minder opvallende voorwerpen, zoals auto’s of dieren. Ze zijn onder te verdelen in meerdere groepen, waarvan de autobots en de decepticons de twee belangrijkste zijn. Bumblebee is een autobot en kan zich dan ook veranderen in een zwart met geel gekleurde auto.
  • Bumblebee’s kleuren zijn gebaseerd op de kleuren van de hommel, waarvoor het woord bumblebee het Engelse woord is. De details van zijn uiterlijk kunnen verschillen in de verschillende media waarvoor het karakter is gebruikt. Zo verschilt zijn lengte vaak, wel is bekend dat hij een van de kleinere karakters is.
  • Ook het model van de auto waarin Bumblebee kan veranderen verschilt nogal eens. In de originele serie, die later bekend werd als Transformers Generation 1, transformeert Bumblebee zich in een auto die gemodelleerd is aan de hand van de Europese Volkswagen Beetle. In de (latere) films werd een Chevrolet Camaro gebruikt.
  • De Transformers begonnen als een speelgoedlijn. Later zijn hier strips, series, films, boeken en video games van gemaakt. Door al deze verschillende media werden niet alleen het uiterlijk en de vormgeving, maar vooral ook de karaktereigenschappen van Bumblebee steeds een beetje aangepast. In Transformers Generation 1 en Transformers Generation 2 wordt hij voorgesteld als een robot die veel risico’s neemt om zichzelf te bewijzen tegenover anderen en bovenal zijn leider, Optimus Prime. Dit leidt ertoe dat hij zichzelf regelmatig in gevaar brengt. Toch is hij ook een goede spion, omdat hij zich door zijn kleine formaat makkelijk in ruimtes kan komen waar de andere robots niet in passen. Verder kan hij zich gedeeltelijk aanpassen aan onderwateromgevingen.
  • In de Transformers filmwereld is Bumblebee verstandig, maar ook moedig. Hier heeft Bumblebee in een gevecht zijn stemdoos verloren, waardoor hij nu alleen nog maar via piepende geluiden (radio signalen) kan communiceren. In Transformers: Timelines komt hij op een hele andere manier terug. Hier draait het om Goldbug, een kwaadaardige versie van Bumblebee.
  • Een vaak terugkerend element is Bumblebee’s liefde voor mensen. In de series en films werkt hij soms samen met mensen en beschermt hij ze indien nodig. Zo ook in de nieuwste film, genaamd Bumblebee uit 2018.
  • Naast het vele speelgoed zijn er ook een hoop andere producten gemaakt rondom de franchise: shirts, boeken en zelfs hele kostuums. Bumblebee is door de jaren heen steeds populairder geworden en zal waarschijnlijk ook in de toekomst blijven terugkeren in de winkels en op het scherm.


Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *