Zo maak je een watervalvlecht
|Een watervalvlecht ziet er schitterend uit, zowel vrouwelijk als modern, maar het is lastig wanneer je steeds een vriendin moet vragen om deze voor je te maken. Daarom hebben we de stappen voor het maken van een watervalvlecht voor je op een rijtje gezet.

De watervalvlecht: alleen voor speciale gelegenheden?
Gevlochten haren zijn tijdloos. Een mooie vlecht blijft in de mode, zeker met de vele variaties die vandaag de dag mogelijk zijn. De watervalvlecht is een van de mooiste vlechten die je zelf kan maken, maar zelfs vlechtfanaten durven er vaak niet aan te beginnen. En dit terwijl het lang niet zo moeilijk is als het lijkt.
Hoe dan ook, het ziet ernaar uit dat de watervalvlecht een langdurige trend gaat vormen en het kan geen kwaad om te leren hoe je deze zelf maakt. Het geheim achter de watervalvlecht is dat het eigenlijk slechts een variatie op de Franse vlecht is en dus een stuk gemakkelijker dan je denkt.
Het maken van een watervalvlecht is dus in feite kinderspel, zeker wanneer je regelmatig een Franse vlecht maakt. Het lijkt zelfs zozeer op elkaar dat er slechts één verschil te noemen is en dat is de richting van de vlecht. Hieronder lees je de stap voor stap beschrijving voor het maken van zo’n prachtige watervalvlecht. Lees dus meteen door zodat je straks direct aan de slag kan met vlechten.
Bovenaan beginnen
Om het watervaleffect te creëren, is het zaak dat je bovenop je hoofd begint met vlechten, waardoor de vlecht zich langs je hoofd naar beneden kan vormen.
Neem twee tot drie centimeter van je haar aan de voorkant van je hoofd samen en verdeel het in drie delen.
De wisselende Franse vlecht
Begin vervolgens met het vlechten van een klassieke Franse vlecht, waarbij je extra haarstrengen pakt en meevlecht tijdens het overlappen. Dit doe je voor een centimeter of vijf, tot het punt waar je graag wil dat het watervaleffect begint.
Terwijl je nu verder gaat met vlechten is het belangrijk dat je de bovenste streng na het overlappen loslaat. Daarna pak je een nieuwe streng vlakbij het deel dat je net los hebt gelaten om verder mee te vlechten.
Blijven vlechten!
Herhaal dit proces voor elke streng die je laat overlappen. Druk de strengen die je loslaat zachtjes aan met je vingers om ervoor de zorgen dat de vlecht mooi strak blijft zitten.
Vastzetten en afronden
Ben je aan de andere zijde van je hoofd beland? Bind dan de eindjes van je vlecht samen met een doorzichtig elastiek of door een streng om de anderen te wikkelen en vast te zetten met een schuifspeldje.
Wanneer je twee watervalvlechten maakt, kan je deze aan de achterkant van je hoofd met elkaar verbinden door ze samen te vlechten in een klassieke vlecht, die verder naar beneden loopt en wordt samengebonden met een elastiek.
Voilà! Een watervalvlecht waar je zeker en vast complimentjes over zult ontvangen.